torsdag 1 mars 2012

Hej på er!

Nu har vi varit här i fyra dagar, de två första dagarna var vi i Riga med lärarna. I måndags hämtade Sandra oss i Riga, så nu är vi i Cesvaine och har börjat jobba lite. Emma & Mimmie jobbar med barnen på barnhemmet och Johan & John jobbar på bondgården.

S1260002

Killarna tycker att dem har mycket att göra och dem trodde att dem skulle få va med barnen och inte på bondgården. Men här i Lettland är det kvinnornas jobba att jobba med barnen, så de har väll inte tänkt på att John & Johan kanske vill jobba med barnen. Killarna bor i en lägenhet med en annan volontär från Frankrike.

S1260014 S1260033

S1260037Vi tjejer bor i nuläget på deras hotell, i väntan på att en lägenhet ska bli ledig och att en annan volontär ska komma. Igår började vi jobba på barnhemmet och det var annorlunda. Vi fick vara i varsina hus, det fanns ung två barn i varje hus som kunde engelska. Resten pratade Lettiska och Ryska, så språk kommunikationen är svår, så det enda vi kan göra är att leka med dem. Man känner sig lite stum och undra om barnen tycker att man är dum? (i huvudet)

S1260034

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar